Bel direct: 078 691 6066
Bellen
MENU
Bellen
MENU
Home > Zwembad Blokweer

Zwembad Blokweer, Alblasserdam

Natte infrastructuur, 14-03-2018

Zonnepanelen

Zonnepanelen voor Sportcentrum Blokweer

Op 14 maart 2019 hebben we niet de eerste steen gelegd… maar wel samen het eerste paneel. Mooi weer, een schoon dak en met positieve energie: zonne-energie!

De voeding naar het transformatorstation werd aangelegd door het team van technici van ETB de Noord en daarna volgden de omvormers, de kabelgoten, en de profielen. Op de dag van de opening gaven de techneuten eerst uitleg over de opbouw, voordelen van optimizers en manier van werken. Vervolgens was het de eer aan wethouder Arjan Kraijo en Martin de Munter (E.T.B. de Noord B.V.) om “het eerste paneel” aan te sluiten en te monteren.

Op dat moment spraken we al van het grootste zonnepanelendak van Alblasserdam, met 522 zonnepanelen. Het zwembad gebruikt jaarlijks 500 megawattuur en de berekende opbrengstverwachting van de panelen bedraagt in totaal 140 megawattuur per jaar. Als je bedenkt dat een gemiddeld Nederlands huishouden zo’n 3,5 megawattuur per jaar verbruikt leveren de zonnepanelen heel veel op!

Na de zomer van 2019 mocht ETB de Noord opnieuw zijn steentje bijdragen aan de verduurzaming van het complex. Met een mooie uitbreiding van nog eens 288 zonnepanelen op het naastgelegen sportcentrum gaat de opbrengst in megawattuur per jaar flink omhoog. Daarbij is de energieaansluiting van het sportcentrum overgezet naar een ander trafostation zodat al het vermogen dat opgewekt wordt weer gebruikt kan worden voor het zwembad.

Wij ontzorgen je graag in het verduurzamen van je gebouwen!