Bel direct: 078 691 6066
Bellen
MENU
Bellen
MENU
Home > Keuring & inspectie > Gereedschapskeuring

Gereedschapskeuring

Apparatuur die constant in bedrijf is moet in orde zijn.

Gereedschapskeuring

Elektrotechnisch Bureau de Noord is gecertificeerd voor de NEN 3140 keuring. De NEN 3140 norm heeft betrekking op laagspanninginstallaties tot en met 1000 V AC en 1500 V DC.

Daarnaast is de NEN 3140 ook van toepassing op het gebruik, onderhoud, inspectie en beheer van elektrische arbeidsmiddelen, waaronder:

  • machines en machineparken, maar ook:
  • elektrisch handgereedschap zoals boormachines, zaagmachines, slijptollen;
  • verplaatsbare leidingen zoals verlengkabels en haspels;verplaatsbaar elektrische machines zoals lasapparatuur, bouwlampen, looplampen;
  • verplaatsbare stroomverbruikende toestellen zoals koffiezetapparaat, elektrische kachels, printers, koelkasten, stofzuigers;
  • bij twijfel kun je contact met ons opnemen.

Zowel ETB de Noord Alblasserdam BV als ETB de Noord Zwijndrecht BV verzorgen voor diverse bedrijven en scholen in de regio de wettelijke verplichte keuring en de certificering. De werkzaamheden worden door ons op locatie uitgevoerd.

Wanneer wij de arbeidsmiddelen volgens NEN 3140 norm hebben gecertificeerd en het certificaat hebben uitgegeven, is er voldaan aan de wettelijke verplichtingen van het ARBO-besluit. De arbeidsmiddelen worden door ons voorzien van een sticker waarop staat tot wanneer de keuring geldig is.

Je krijgt een certificaat per arbeidsmiddel met alle relevante gegevens over de machine en de keuring. Het certificaat is max. 1 jaar geldig, daarna dient er opnieuw te worden gecertificeerd. Desgewenst kunnen wij ook de reparatie van het afgekeurde arbeidsmiddel uitvoeren.

Voor werkgevers en werknemers komt dit er op neer dat zij gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van alle elektrische installaties, apparaten en gereedschappen.

NEN 3140:

In de norm NEN 3140 is vastgelegd dat elektrische arbeidsmiddelen regelmatig geinspecteerd dienen te worden. Aan deze inspectie worden de volgende eisen gesteld;

  • Visuele controle
  • Controle door meting of beproeving
  • Registratie moet worden bijgehouden.
  • Inspectie moet aantoonbaar zijn.

Voor de gebruiker moet duidelijk zijn dat het te gebruiken gereedschap veilig is.

Doorstaat jouw apparatuur de test?

Is onderhoud iets wat bij jou periodiek terugkomt of alleen als iets niet meer functioneert? Stel samen met ons een plan op en ontdek de voordelen!