Bel direct: 078 691 6066
Bellen
MENU
Bellen
MENU
Home > Industrie > PLC-besturing

PLC-besturing

Wij komen graag langs om te kijken wat de beste oplossing en mogelijkheden zijn voor uw proces.

PLC-besturingen

Een programmable logic controller (PLC, programmeerbare logische eenheid) is een elektronisch apparaat met een microprocessor die op basis van de informatie op zijn diverse ingangen, zijn uitgangen aanstuurt. In de industrie worden machines over het algemeen aangestuurd met PLC besturingen en die zijn daarmee een belangrijk onderdeel in de automatisering. Hoe de PLC besturingen zijn gegevens precies inleest, hangt af van de geïnstalleerde interfacekaarten en van de veldbusnetwerken waarlangs verschillende apparaten met elkaar gegevens uitwisselen.

Van oorsprong bevatten PLC-besturingen geen volledige microprocessor, maar in de jaren 90 is het verschil tussen een computer en een PLC vervaagd.

De eerste PLC-besturingen bestonden uit logische poorten (AND, OR) en timer IC’s die met bedrading verbonden waren. Door aanpassing van de bedrading werd de functionaliteit en dus het programma aangepast. Met de komst van de microprocessor werd deze functionaliteit in geheugen gestopt en waren de eerste echte PLC’s een feit. Men kreeg nu meer flexibiliteit en meer mogelijkheden.

De PLC-besturingen en de interface-software voor het debuggen en het schrijven van de software hebben een grote ontwikkeling doorgemaakt. Nu vindt het programmeren meestal in een Windows-omgeving plaats.

De huidige PLC-besturingen.

Tegenwoordig is er ook sprake van een Slot PLC en een Soft PLC.

PLC-besturingen worden onder andere gebruikt voor het automatiseren van machines of productielijnen van fabrieken, grote drukkerijen, grote melkveehouderijen, grote bakkerijen, gemalen enz. PLC-systemen worden gebruikt in verschillende industrieën en machines. De besturing van een machine komt tot stand doordat een PLC geprogrammeerd is. In een PLC-systeem wordt aangegeven wat een machine moet doen. Het vormt daarmee het brein van de machine. Heeft u een machine of proces welke u graag geautomatiseerd wilt hebben, dan bent u bij ETB de Noord Paneelbouw & Techniek BV. aan het juiste adres.

U kunt met ons vrijblijvend een afspraak maken, wij komen dan graag langs om te kijken wat de beste oplossing en mogelijkheden zijn voor uw proces en bieden u vrijblijvend een passende offerte aan.

Zorg voor een geolied geheel

Kunnen jouw machinale processen wel een update gebruiken? Maak dan snel een afspraak!