Verdeelkasten

Verdeelkasten: beveiligen en verdelen de elektriciteit

Een verdeelinrichting, verdeelkasten of groepenkasten is de plek van waaruit de elektrische energie beveiligd en verdeeld wordt over de elektrische installatie in een gebouw.

Op het gebied van verdeelpanelen en verdeelkasten bieden we een ruim assortiment. We kunnen u voorzien van verdeelkasten vanaf 32A tot hoofd verdeelkasten van 2.000A . Alle apparatuur is geschikt voor het gebruik in een industriële omgeving en buitenopstelling. Als u niet zeker bent welke verdeelkast het beste bij uw situatie past, kunt u altijd contact met één van onze specialisten binnen ETB de Noord opnemen voor een passend advies.

Wij werken met zowel modulaire als klant specifieke verdeelkast inrichtingen, zodat voor ieder project een geschikte inrichting kan worden gerealiseerd afhankelijk van de gewenste toepassing. De verdeelinrichtingen hebben een uitstekende behuizing voor een grote verscheidenheid aan elektronische en elektronische schakel- en verdeelapparatuur. Afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare plaatsingsruimte kunnen de verdeelkasten zowel staand als hangend worden geïmplementeerd. Alle werkzaamheden worden in goed overleg uitgevoerd.

Typen verdeelkasten

Afhankelijk van de toepassing werkt ETB met de volgende types:
T.T.A.: deze worden door een onafhankelijk laboratorium getest
P.T.T.A: deze worden door ETB zelf getest

Verdeelkasten worden voor verschillende elektrische installaties gebruikt:

–       Lichtnet

–       Krachtstroom

–       Groep (elektrotechniek)

–       Aardlekschakelaar

–       Installatieautomaat

–       Aardlekautomaat

 

De richtlijnen voor de technische uitvoering van verdeelkasten zijn Europees bepaald. De inrichting van verdeelkasten wordt steeds complexer mede omdat een aantal “stroomverbruikers” (zakelijk en particuliere partijen) ook “stroomproducenten” worden als hun zonnepanelen en/of windmolens meer energie opwekken dan nodig is voor eigen gebruik. De stroom moet dus in twee richtingen middels de verdeelkasten worden beveiligd.

ETB de Noord levert in samenwerking met haar deskundige partner besturingspanelen en verdeelkasten voor allerlei toepassingen. Op basis van klantspecificaties produceren, bedraden en testen wij complete besturingskasten, laagspanningsverdelers, panelen en instrumentatiekasten. Met eigen ontwerp, productie- en montageafdelingen zijn wij in staat om in korte tijd een kwalitatief hoogwaardig ‘tailor made’ product samen te stellen.

Verdeelkasten