Nieuws

 • Laadpaal

  Weer een laadpaal geplaatst.

  De laadpaal is voorzien van een paslezer zodat alleen bevoegden er gebruik van kunnen maken. Indien gewenst kan de klant zelf aangeven of onbekenden er gebruik van mogen maken en tegen welk tarief.

  Het verbruik is op afstand te monitoren.

 • Heb je het al gezien: de bieb aan de Groenmarkt wordt verbouwd

  Overgenomen uit “Stem van Dordt” 17 oktober 2018.

  Bouwhelmen, een pot met oordopjes en afzetlint. Het kan de bezoekers van de bibliotheek aan de Groenmarkt niet ontgaan dat woensdag 17 oktober de verbouwing is begonnen. Als symbolische start van de verbouwing droeg Martin Witjens van de Bibliotheek AanZet de sleutels van het gebouw over aan Peter de Geus van aannemer ETB de Noord B.V.

  De aannemer is al in maart gestart met de voorbereidingen voor de klus. De komende maanden is ETB de Noord samen met onderaannemers aan het werk in de stadsbibliotheek.

  Niet alleen meer boeken en cd’s

  Aanleiding voor de verbouwing is de steeds veranderende taak van de bibliotheek. Het is al lang niet meer alleen de plek waar boeken en cd’s worden uitgeleend. “AanZet wil inspireren, kennis delen, ondersteunen bij het vergroten van taalvaardigheid en digitale vaardigheden én  een ontmoetingsplek creëren”, zo legt men bij de bibliotheek uit. Er is behoefte aan een indeling van het gebouw die is aangepast aan de nieuwe activiteiten. Bovendien is er in het pand aan de Groenmarkt nogal wat achterstallig onderhoud.

  Verbouwing Bibliotheek Groenmarkt - Arco van der Lee - indebuurt Dordrecht

  En dit gaat er veranderen

  Als alles volgens plan verloopt, geeft Peter de Geus op 15 februari de sleutels weer terug aan Martin Witjens. Voor de bezoekers is er dan heel wat veranderd, legt Witjens uit. Wie nu vanaf de Groenmarkt de bibliotheek binnenstapt, komt terecht in een lange gang die uitkomt bij de balie. In februari treffen de bezoekers hier een leescafé aan en het jeugdplein. Helemaal achterin de begane grond komen de kantoren van de bibliotheek.

  Op de eerste etage zijn de ruimten met het mooiste uitzicht nu in gebruik als kantoor. Dat wordt een publieksruimte. “Mensen kunnen daar met een boek in een stoel van het uitzicht genieten”, voorspelt Witjens.

  Achterstallig onderhoud

  De verbouwing van de bibliotheek gaat 9,5 ton kosten. Daarbij wordt er rekening mee gehouden dat de bibliotheek waarschijnlijk over vijf jaar verhuist naar de Spuiboulevard. Van de investering is 430.000 euro bestemd voor automatisering en andere technische voorzieningen die meegenomen worden met de verhuizing. De overige 520.000 euro wordt besteed aan de aanpassing van het gebouw. Daarvan is alleen al 200.000 euro bestemd voor achterstallig onderhoud. Zo moet de luchtbehandelingsinstallatie nodig worden vervangen.

  Bezoekers van de bibliotheek treffen bij de balie een bord aan waarop staat hoe ver de verbouwing gevorderd is. De bouwhelmen lagen er op 17 oktober alleen voor de sier. Personeel en bezoekers zouden op sommige dagen van de verbouwing de oordopjes wel eens nodig kunnen hebben.

  Dit artikel is geschreven door Arco van der Lee voor de Stem van Dordt.

 • Aan de slag voor Stichting Anders

  Mevrouw woont in een rijtjeshuis in Dordrecht. Ze kreeg na een brand in de woning ernstige problemen met de elektriciteitsvoorziening op de bovenverdieping. Bij het douchen gebruikte mevrouw al maandenlang een kaarsje om toch enigszins iets te kunnen zien. Dat kan zo niet langer.
  Lees hier de rest van het artikel…

 • Frequentie omvormer in tankwagen

  We werken in de industrie aan regelinstallaties, PLC-besturingen, relaisschakeling enzovoort.
  Dit doen we niet alleen aan vaste installaties, ook in tankauto’s!
  In onderstaande tankwagen was een storing in de frequentie omvormer van de pomp.

 • Verdeler voor zonnepanelen

  Voor een grote school worden bijna 1000 zonnepanelen geplaatst.
  m het vermogen te kunnen leveren wordt op het dak een grote verdeler geplaatst naast de omvormers.

  Hard werken in de zon:

 • Regionaal loopbaanbedrijf Alblasserwaard

  Het wordt gewaardeerd!!
  Wij nemen vanaf het eerste uur deel aan de techniekroute waarbij scholen technische bedrijven bezoeken. Samen met nog 5 bedrijven kregen we hiervoor het schildje met de tekst: regionaal loopbaanbedrijf Alblasserwaard

  Meer informatie is te vinden op: https://www.hetkontakt.nl/regio/alblasserwaard/algemeen/143031/alblasserdamse-scholieren-duiken-in-de-wereld-van-techniek?redir)

 • Hof en Singel: werken in “de stort”

  Vlak naast het zwembad komen een aantal mooie appartementen:

  Maar dan moeten wel alle leidingen op de juiste plaats in de wanden aangebracht worden:

  Bouwonderneming Stout B.V. is druk met het storten van beton.

  Een paar maanden later… installaties zijn klaar!

 • Zonnepanelen voor Sportcentrum Blokweer

  Vandaag (14-3-’18) hebben we niet de eerste steen gelegd… maar wel samen het eerste paneel.
  Mooi weer, een schoon dak en met positieve energie: zonne-energie!

  De voeding naar het transformator station is al aangelegd, de omvormers, de kabelgoten, en de profielen zijn ook aangebracht.
  Eerst gaven de techneuten uitleg over de opbouw, voordelen van optimizers en manier van werken.
  Daarna was het de eer aan wethouder Arjan Kraijo en Martin de Munter (E.T.B. de Noord B.V.) om “het eerste paneel” aan te sluiten en te monteren.

  Zie verdere informatie op:
  https://www.hetkontakt.nl
  http://www.alblasserdamsnieuws.nl

   

   

  Na een paar dagen hard werken…